Cégünkről

Cégünk bemutatása

Cégünk az MRE-H Kft. 1992 óta van jelen a Magyar piacon. Kezdetben a fő profil speciális mezőgazdasági berendezések – ipari zöldség betakarítók – forgalmazása, szervizelése volt, amit később általános csapágy és gépalkatrész kereskedelemmel bővítettünk.

1997-98-tól mondhatjuk, hogy bekapcsolódtunk a bányaiparba az akkor még angol résztulajdonosunkon keresztül – cégünk 2004-óta teljesen magyar tulajdonú -, aki akkoriban az EXTEC cég egyik beszállítója volt. 

Pár évig tartó EXTEC-es együttműködés után vettük fel a kapcsolatot a Finlay céggel – jelenleg TEREX Finlay –, mivel a Finlay vizes osztályozókat is tudott ajánlani, ami a Magyar piacon akkor keresett termék volt.

Az EXTEC-el való együttműködés végét a Finlay osztályozói mellé – akkoriban a Finlay még csak osztályozókat gyártott – a HARTL Anlagenbau törőgépeinek a felvétele jelentette 2004-ben.

2008 év elejéig párhuzamosan dolgoztunk együtt a két beszállítóval, bő három év alatt csak törőből 22 darab Hartl gépet értékesítettünk, főként pofástörőt recycling munkára. 2005-től a Finlay a TEREX száranyi alatt elkezdte fejleszteni a törőgépeit, így 2008-ban döntés elé kényszerültünk a két beszállító között, aminek a végeredménye egy hosszútávú képviseleti szerződés megkötése a TEREX Finlay-el.

Mára már a TEREX Finlay a több mint ötven éves tapasztaltával és a TEREX nyújtotta piaci bővítéssel a mobil törő és osztályozó piac meghatározója, bizonyos szegmensekben abszolút piacvezető. Folyamatos fejlesztések eredményeként úgy a törőgépek terén – pofás törők, röpítő törők, kúpos törők – mint az osztályozóknál teljes termékpalettával rendelkezik.

2004-2005-ben profil tisztítást hajtottunk végre, leépítettük a mezőgazdasági és csapágy üzletágat, és ezzel körülbelül egy időben cégünk teljes mértékben magyar tulajdonba került. 2005-től az cégünk fő tevékenysége a törő- és osztályozógépek forgalmazása, szervizelése.

2010 újabb mérföldkő. A TEREX törő és osztályozó gépeinek forgalmazása mellett megkaptuk a teljes TEREX földmunkagép palettájának a forgalmazási jogát, ami jól kiegészítette a meglévő törő és osztályozógép termékcsoportot, igy a feldolgozó gépekhez már biztosítani tudtuk a szükséges kiszolgáló gépeket is. A jól ismert márkanevek – Atlas gumikerekes és lánctalpas kotrói, Schaeff homlokrakodók és kotrók, Fermec kotró-rakodók – és minőség, valamint tapsztalt, jól szevezett csapatunknak köszönhetően cégünk az MRE-H Kft. mára a törő és osztályozók után földmunkagép pacon is ismert névvé vált.

Cégünk összesen 10 fővel dolgozik, amiből 3 értékesítő, 4-5 szerelő, 2 adminisztrátor, 1 fő műszaki háttér munka. 2008-ban új telephelyet építettünk, ennek a bővítése jelenleg is tart, ahol egy helyre tudtuk költöztetni az irodát és szerviz bázisunkat.